Ulica Đure Španovića 3, 10430 Samobor +385 1 3323 999 info@dom-hrgic.hr

Smještaj

Kako bi se naši korisnici osjećali sigurno i ugodno u svojem novom domu, nudimo različite vrste smještaja:

  • jednokrevetne sobe
  • dvokrevetne sobe
  • trokrevetne sobe
  • sobe sa vlastitim sanitarnim čvorom
  • intenzivna jedinica

Kapacitet smještaja našeg Doma je 20 korisnika. Svaka soba je prostrana te opremljena po zakonskim propisima. Ovisno o specifičnim potrebama i željama korisnika će biti smješten u određenu smještajnu jedinicu. Svaka soba našeg Doma sadrži TV uređaj, elektronski krevet sa antidekubitalnim madracem, osobne ormare te po potrebi mogu biti individualno prilagođene medicinskim i osobnim potrebama korisnika u smislu medicinskih pomagala koje olakšavaju kretanje i nesmetanu mobilnost. Sve sobe su personilizirane i odišu toplinom vlastitog doma. Pokraj svakog kreveta postoji dojavni sustav za poziv zdravstvenog osoblja – pri pritisku istoga se naši djelatnici u najkraćem vremenskom roku odazivaju.

Prilikom smještaja korisnika u višekrevetne sobe vodimo brigu o usklađivanju zdravstvenog stanja, karakternih osobina i zajedničkih interesa. Svoje slobodno vrijeme naši korisnici mogu provoditi i u prekrasno uređenom dvorištu naše obiteljske kuće, na terasama kojima raspolažu sobe ili u zajedničkim prostorijama Doma koje su oplemenjene umjetničkim fotografijama i prirodnim zelenilom. Po želji i mogućnosti korisnika spremni smo iste voditi u šetnju našim prekrasnim Samoborom.

Brigu i njegu o našim korisnicima vodi 5 educiranih zaposlenika, od čega su dvije medicinska sestra te 3 njegovateljice koje se brinu o svakodnevnoj zdravstvenoj njezi te provode zdravstvene postupke prema uputi liječnika. Provodimo i fizikalnu terapiju u okviru medicinske gimnastike, medicinske masaže, vježbi disanja, hodanja i stajanja.

Naš Dom surađuje sa svim liječnicima primarne zdravstvene zaštite na području Samobora čiji su pacijenti naši korisnici. Kroz dugogodišnji rad ostvarili smo efikasnu suradnju sa svim specijalističkim ambulantama, hitnom medicinskom pomoći i sanitetom, kao i biokemijskim laboratorijem te Zavodom za javno zdravstvo u Samoboru. Naš Dom prema potrebi osigurava prijevoz do bolnica u Hrvatskoj u suradnji sa Hitnom medicinskom pomoći u Samoboru.

Dom Hrgć

Ulica Đure Španovića 3
10430 Samobor
Tel: +385 1 3323 999
Mob: +385 98 875 202
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.