Ulica Đure Španovića 3, 10430 Samobor +385 1 3323 999 info@dom-hrgic.hr

Dom Hrgić - 19 godina s Vama

Obiteljski dom za starije i nemoćne osobe "Hrgić" osnovan je 2005. godine u Samoboru te se tradicijom nastavlja na Udomiteljstvo Hrgić koje je postojalo od 2001. do 2005. godine. Naš Dom postoji kako bi obitelji i pojedincima pomogli u suočavanju i riješavanju problema koje nosi treća životna dob.

Smješteni smo na samom ulazu u Samobor u mirnom okruženju koje pruža našim korisnicima mir kakav zaslužuju. Pružamo 24-satnu njegu i skrb našim korisnicima te nastojimo zadovoljiti socijalno-zdravstvene potrebe.

Osiguravamo redoviti liječnički nadzor na nivou primarne zdravstvene zaštite u suradnji sa Domom zdravlja u Samoboru. Prema potrebi korisnika brinemo o farmakološkim i drugim terapijama (npr. fizikalna terapija kojom postižemo odlične rezultate u oporavku polupokretnih i nepokretnih osoba) te osiguravamo prehranu u skladu s gerontološkim normativima i zdravstvenim potrebama. Opremljeni smo medicinskim aparatima koji služe u terapijske svrhe (koncentrator kisika, aspirator, inhalator, TEENS, pulsni oksimetar). Svakodnevno našim korisnicima preventivno kontroliramo vrijednosti šećera u krvi te krvnog tlaka. Za teže pokretne osobe raspolažemo sa invalidskim kolicima, hodalicama, štakama i štapovima te toaletnim kolicima i stolicama. Nepokretnim osobama osiguravamo antidekubitalne madrace kako bi spriječili komplikacije usred dugotrajnog ležanja. Posebno veliko iskustvo imamo u radu s ljudima koji su doživjeli psiho-fizičke promjene uzrokovane demencijom, Alzheimerom, Parkinsonovom bolešću, shizofrenijom kao i stanjem poslije moždanog udara. U našu ustanovu primamo korisnike bez obzira na dijagnozu i psiho-fizičko stanje u kojem se trenutno nalaze.

U našem Domu brinemo o ispunjenju želja svake individue. Po zahtjevu korisnika pružamo dodatne usluge u našem Domu kao što su organizacije proslava rođendana, imendana i drugih svečanosti u posebno opremljenom prostoru, preglede kod liječnika te usluge frizera, pedikera i sl. U predblagdansko vrijeme animiramo naše štićenike prigodnim kreativnim radionicama.

Vlasnica doma, gđa Jadranka Hrgić, nagrađena je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća medaljom grada Samobora 19.10.2013.

Dom Hrgic Medalja
Dom Hrgic Novine
Dom Hrgic Priznanje

Dobitnica medalje grada Samobora

Isječak iz Samoborskih novina, listopad 2013.:

Obzirom na današnji životni tempo, mnogi zaposleni nađu se u situaciji kada svojim starim, onemoćalim i bolesnim roditeljima više ne mogu pružiti potrebnu skrb. Državnih domova je premalo, a u Samoboru nema ni jednoga. Mjesto za dom čeka se i po nekoliko godina, a ne primaju se korisnici s težim dijagnozama, poput Alzheimerove bolesti.

Obiteljski dom za starije i nemoćne osobe Hrgić počeo je s radom u listopadu 2001. godine, kao udomiteljski dom. Od 15. prosinca 2005. godine prelazi u obiteljski dom kapaciteta 20 osoba, a kao takav radi i danas.
Smješten je u obiteljskoj kući vlasnice doma Jadranke Hrgić, u Ulici Đure Španovića 3, u Samoboru. Uz vlasnicu doma i njenog supruga, koji su završili obrazovanje za njegovatelje, u domu je stalno zaposleno 5 osoba (1 medicinska sestra i 4 njegovateljice).

U Domu Hrgić je do danas provelo ili provodi svoje pozne godine velik broj Samoboraca i svi su izuzetno zadovoljni uslugom.
Svojim požrtvovnim radom djelatnici Doma Hrgić čine život ljudima snošljivijim i manje bolnim te time njihovim obiteljima pomažu u brizi o svojim najmilijima.

Najljepša samoborska okućnica

Isječak iz objave Radija Samobora, srpanj 2016.:

Najljepšu okućnicu u gradu Samoboru imaju supružnici Jadranka i Miroslav Hrgić. Oni su pobjednici natječaja kojeg je u sklopu akcije “Volim Samobor” osmu godinu za redom raspisala Turistička zajednica.

Njihova okućnica u ulici Đure Španovića brižno je održavana, a posebnost je vodeni vrt i biljke koje je iznimno teško održavati.... “Svih prijavljenih 15 okućnica koje smo obišli obiluju raznovrsnim cvijećem i biljem te se vidi da ih vlasnici brižno održavaju s puno ljubavi” – rekla je predsjednica stručnog žirija Violeta Gjurkin.

Svim sudionicima čestitala je i direktorica Turističke zajednice Martina Paladina zahvalivši im što se redovito javljaju na ovaj natječaj.

Dom Hrgic Priznanje
Dom Hrgic Vrt
Dom Hrgic Vrt

Dom Hrgć

Ulica Đure Španovića 3
10430 Samobor
Tel: +385 1 3323 999
Mob: +385 98 875 202
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.